Workshops

Workshops

Algemene informatie

 

De workshops vinden plaats in Atelier STRO, aan de Visserskade 50 in Hank. Een prachtige plek met uitzicht over de akkers. Er is airco aanwezig voor de hete dagen. Je kunt gratis parkeren op eigen terrein. Workshops van 1 dag duren doordeweeks van 10.00u-ca 16.00u, en (i.v.m.evt B&B-gasten) in het weekend van 10.30-ca 16.30u. 

 

Er wordt gewerkt met een klein aantal cursisten (min. 2, max. 4 personen), zodat je alle aandacht kunt krijgen en geven, en de lessen dus goed kunt volgen. Je gaat naar huis met een bijzonder en zelfgemaakt item, plus informatie en inspiratie om er thuis nog wat mee te kunnen doen. En de voldoening van een gezellige en creatieve dag!

 

De workshops van een dag kosten € 85,- (behalve het reis-/dagboek). Dat is inclusief materialen, koffie/thee en soep met stokbrood voor lunch. Een halve dag kost € 40,-.

 

Heb je een groepje waarmee je les wilt krijgen (vriendinnen, zussen, collega’s, buren?) dan wordt dit geregeld op een dag dat ons allen uitkomt. Het kan op elke dag van de week.

 

Een afspraak maken of meer informatie nodig? Bel 06-55158153, of mail info@atelierstro.nl

 

Voor algemene workshopvoorwaarden, scroll naar onderaan de pagina.

WORKSHOPS VAN EEN HALVE DAG (ca 3 uur)


Workshop sierpapier maken (marmers)

We gaan aan de slag met het maken van diverse marmers. Marmeren is een hele oude manier om kleurstof via een drager (meestal water, al dan niet verdikt) over te brengen op papier. We gaan verschillende technieken proberen.

Marmers worden al eeuwenlang door boekbinders gebruikt als schutbladen voor in een boek, of om de kaft er mee te bekleden. En je kunt ze gebruiken om dozen mee te beplakken, wenskaarten van te maken, mee te scrapbooken, gedichten op te schrijven, of om als kunstwerkje in te lijsten! Maar het is vooral heel leuk om te doen, en elke keer weer een verrassing hoe het op papier komt. Er zijn geen twee hetzelfde.

NB: Het marmeren kan wel nogal kliederig zijn, en er komt verf bij kijken. Schorten en rubberen handschoenen zijn aanwezig, maar ik zou toch niet mijn mooiste kleding aan doen.


Papier scheppen

Voor deze workshop duiken we de papiercontainer in, want we gaan recyclen. Het restpapier (o.a.eierdozen, belastingenveloppen) wordt versnipperd, geweekt en in de blender vermalen tot pulp. Met een schepraam en een bak water maken we hiermee zelf onze eigen nieuwe vellen (stevig) papier. Je kunt ze tijdens dit proces ook kleuren, er bloemetjes of zaadjes aan toevoegen, of snippers gekleurd papier.

Als er nog tijd over is kunnen we met het gemaakte papier nog een klein, eenvoudig boekje maken.


Japanse boekjes maken

Japanse boekjes hebben hele bijzondere (lijmloze) bindwijzen, de een nog mooier dan de ander. Deze is zichtbaar aan de buitenkant van het boek, en kun je (qua kleur garen of lint) laten passen bij de bekleding van de voorkant. Hiervoor kun je zelf (eigengemaakt) sierpapier meenemen, of je kunt van mijn sierpapier kiezen. We beginnen met de eenvoudigste bindwijze, en als er genoeg tijd is proberen we er meer!


Harmonica-fotoboekje (leporello) maken

We maken een vierkant boekje (ca 9x11,5 cm) van een strook fotokarton, dat echt heel nauwkeurig moet worden gesneden, en daarna gevouwen tot een harmonica. De voor- en achterkant van dit fotoboekje worden verstevigd met karton, en beplakt met linnen of zelfgemaakt/zelfgeschept (sier)papier. Met de verguldpers kan er een naam en/of datum in worden gedrukt met goud-, zilver- of kleurenfolie. Je kunt er een paar maken, ook leuk om cadeau te geven!WORKSHOPS VAN EEN HELE DAG (ca 6 uur)


  • Combinatie van sierpapier met Japans boekje maken
  • Combinatie van sierpapier met harmonicaboekje maken
  • Combinatie van papierscheppen met Japans boekje maken
  • Combinatie van papierscheppen met harmonicaboekje maken


Reis-/dagboek met lederen omslag maken

Je krijgt mooi dik FSC papier van 120 gr voor de pagina’s. Je vouwt deze zelf tot katernen, en naait deze in de flexibele leren omslagband. Het naaisel is mooi te zien op de rug van het boek. Je kunt de omslag eventueel ook naar smaak versieren met folie, en/of personaliseren met tekst. Als extra's voegen we diverse leeslinten toe, en als er tijd over is maken we een envelop om losse briefjes te kunnen bewaren. De omslag sluit je met een leren bandje, of een mooi sierbandje. Een fijn openvallend boek om heel lang te gebruiken!


Vanwege het gebruik van (dubbel) leder, kost deze workshop € 20,- bovenop de ‘dagprijs’.


Algemene workshopvoorwaarden

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het volledige bedrag o.v.v. het factuurnummer.

Deelname aan een workshop is voor eigen risico. Dit houdt in dat schade aan lijf en persoonlijke eigendommen (of vermissing) niet de verantwoordelijkheid zijn van Atelier STRO. En hoewel Atelier STRO schorten te leen heeft, is het raadzaam niet je mooiste kleren aan te doen m.b.t. mogelijke lijm- of verfvlekken!


M.b.t. annulering

door deelnemer:

Annuleren dient via e-mail te gebeuren.

Bij annulering méér dan 21 dagen voor aanvang van de workshop wordt 100% van het reeds betaalde bedrag terugbetaald. Bij annulering tussen 21 en 10 dagen voor aanvang van de workshop wordt 50% van het deelnamegeld  terugbetaald.

Bij annulering vanaf 10 dagen voor/tot aanvang van de workshop wordt geen deelnamegeld terugbetaald. Dit geldt ook voor ‘no show’ tijdens de workshop.

NB: Natuurlijk is het toegestaan om iemand anders in jouw plaats te laten deelnemen. Laat het dan wel even van te voren weten. Kan een andere cursist je plek innemen dan krijgt je het lesgeld teruggestort.


door Atelier STRO:

Je wordt hiervan z.s.m. per telefoon en mail op de hoogte gesteld. Atelier STRO behoudt zich het recht voor om een cursist af te bellen als er geen andere cursisten (meer) zijn, en hij/zij de enige zou zijn (een workshop start bij 2 cursisten). Het volledige factuurbedrag wordt teruggestort.

Agenda

© Miu de Vries | LinkedIn | Facebook