Herinner(d)ingen


Herinneringen van gisteren; hier komen helaas geen nieuwe herinneringen meer bij. Wat er nog aan tastbaars rest, kunnen we koesteren in een prachtige doos, of vastleggen in tekst of muziek. Om op elk gewenst moment nog eens naar boven te halen.


Condoleanceboeken

Als je bij de herdenkingsbijeenkomst losse (voorbedrukte) kaarten of vellen neerlegt, kunnen de aanwezigen ieder voor zich hun adres en/of condoleance opschrijven. Zo hoeven er geen rijen wachtenden te onstaan voor het tekenen van een boek. Dit kunnen natuurlijk multomapbladen zijn die later in een klapper gaan, maar het kan ook stijlvoller, persoonlijker. De uitvaartbegeleider verzamelt deze vellen na afloop, en je kunt ze naderhand, wanneer je daar aan toe bent, naar mij (laten) brengen om er een mooi naslagwerk van te maken.


Herdenkings- of bedankboekjes

Voor of na de plechtigheid kan je voor (een selectie van) de aanwezigen kleine boekjes (van 4 tot maximaal 32 pagina's) laten maken. Bijvoorbeeld met een kleine tekst en foto('s), of met de toespraken die gehouden zijn. Het is ook mogelijk een CD of DVD achterin het boekje te bewaren.


Herinneringsboeken of levensboeken

Je kunt de mensen vragen om allemaal een herinnering aan je geliefde op te schrijven. Als deze herinneringen gebundeld worden, heb je een boek vol verhalen om na te lezen. Een levensboek, met bekende verhalen, maar misschien ook met verrassende nieuwe verhalen, die weer nieuwe inzichten geven. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit een zeer waardevol document kan worden, dat een bijzonder 'huis' verdient.


Herinneringsdozen

Hierin kun je natuurlijk het condoleanceboek en/of herinneringsboek bewaren, maar bijvoorbeeld ook een herdenkingsboekje met de teksten (en CD) van de toespraken. Verder zijn er (gelukkig) nog steeds de met de post verstuurde condoleancekaarten. Ook kan je denken aan een boekje of mapje met de rouwadvertenties. En alles

wat je verder nog zou willen bewaren; zijn leesbril, haar favoriete sjaal...


Asdoosjes

Dit zijn kleine stijlvolle doosjes van circa 5x5 cm, en 11 cm hoog, sterk, en zowel van buiten als van binnen bekleed met (linnen of) papier. Het dekseltje kan getooid worden met een sierknopje van halfedelsteen of parel. Asdoosjes zijn voor diegenen die (al dan niet na verstrooiing) nog een beetje voor zichzelf willen houden.


Fotomapjes

Geschikt om twee foto's in te bewaren, of misschien een foto en een tekst/gedicht. Het is als mapje op te bergen, mee op reis te nemen of om als fotolijstje ('tweeluik') ergens neer te zetten.Als je meerdere herinnerdingen wilt bestellen,  kan je ervoor kiezen om alles in dezelfde stijl, dezelfde materialen uit te laten voeren. Zie hiervoor de foto's achter de links. Maar dit is natuurlijk slechts een optie.Herinner(d)ingen, gedenkgeschenken en troostcadeaus

© Miu de Vries | LinkedIn | Facebook